Vindmølle

Stor succes ved dansk eksport af teknologi

Traditionelt set er Danmark mest kendt for at eksportere kød og LEGO, men industriplast bliver også eksporteret til forskellige lande verden over, hvilket du kan læse meget mere om på rsip.com. I løbet af de seneste år er der dog sket en udvikling i dansk eksport, som betyder, at vi også har fået stor succes med at eksportere energiteknologi, og faktisk er Danmark en af de førende på dette marked. Derfor vil regeringen også fordoble eksporten af energiteknologi fra Danmark frem mod 2030. Konkret betyder det, at denne eksport skal gå fra ca. 70 milliarder kroner til mindst 140 milliarder kroner i 2030. Dette tegner altså et godt billede af, at denne eksport er i en rivende udvikling med en masse positive følger.

Eksport af energiteknologi skaber fordele for hele Danmark

Den danske eksport af energiteknologi bidrager til en grønnere verden, som der med Parisaftalen og FN’s 17 nye verdensmål er kommet stort fokus på i hele verden. Dette vil sandsynligvis medføre massive investeringer på netop dette område, hvilket vil komme Danmark til gode, da det netop er på disse områder, vi er stærke. Den store efterspørgsel af energiteknologier vil nemlig skabe vækst, velstand og velfærd i Danmark samt åbne op for flere arbejdspladser, hvilket altså kommer hele samfundet til gode. Der følger altså en lang række fordele for Danmark på netop dette eksportområde, hvilket betyder, at vi selvfølgelig skal fortsætte med at være blandt de stærkeste.

Vand- og vindteknologier

I Danmark er vi især stærke på vand- og vindteknologier, hvor vi er gode til at udvikle vandbesparende løsninger samt bygge store vindmøller. På vindmøller er vi desuden de førende på verdensplan. De seneste par år har der nemlig været et stort eksportmarked for danske vindmøller, og der er blevet solgt for mange milliarder i udlandet. Det er især lande som USA, Kina og Indien, der er begejstrede for danske vindmøller, og disse lande står altså i kø på dette marked. Selvom Danmark er et lille land, kan vi altså sagtens følge med på disse områder ude i den store verden, hvor vi faktisk er et af de førende lande, hvilket ikke bare giver pote på små områder men faktisk bringer fordele til hele landet. Når det gælder miljøvenlige løsninger, er Danmark altså ikke at kimse af!

Grønne løsninger

Det er altså især på de miljørigtige områder, at Danmarks eksport viser fremragende resultater. I Danmark er vi dermed nogle af de førende på dette område, hvilket ses tydeligt på verdensplan. Også regeringen er opmærksom på succesen på dette punkt, og udenrigstjenesten arbejder målrettet på at hjælpe danske virksomheder med at få adgang til de ideelle markeder for energiteknologi. Her er der især fokus på de store lande som Tyskland, Storbritannien og USA. Selve globaliseringen skaber en fantastisk mulighed for, at et lille land som Danmark kan komme ind på dette marked blandt andre større lande. Men før vi virkelig kan høste frugterne af denne globalisering, kræver det, at vi får adgang til disse markeder, hvilket regeringen netop arbejder hårdt på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *