Flere virksomheder solgt i 2016

Nye platforme hjælper virksomhedssalg godt på vej

2016 blev året, hvor antallet af solgte virksomheder slog alle rekorder. Aldrig før er så mange danske virksomheder blevet købt og solgt. Der er flere faktorer, der spiller ind, men virksomheder til salg er pludselig blevet synlige på en række forskellige platforme, hvilket i høj grad har gjort processen omkring køb og salg af virksomheder lettere. En mægler fra en af de mange platforme vil guide dig igennem alt fra prissætning til klargøring af salg af virksomheden, så du får den bedste oplevelse, når din virksomhed skal sælges.

Rekordmange solgte virksomheder

For andet år i træk slog antallet af danske solgte virksomheder rekord. Der blev solgt 26 flere virksomheder i 2016 end året før, hvilket giver et antal på hele 239 danske virksomheder. I udlandet har man i flere år vist interesse for danske virksomheder, så grunden til, at så mange danske virksomheder blev solgt sidste år, skyldes simpelthen, at de danske virksomhedsejere nu også har fået tanke på at sælge. I forhold til konjunkturerne har det også været et taktisk klogt tidspunkt at sælge virksomhederne. Hovedparten af de solgte virksomheder er blevet opkøbt af en virksomhed inden for samme forretningsområde. Nogle af virksomhederne blev dog også købt af kapitalfonde eller familieselskaber, hvilke ligger mere i den finansielle typer af købere.

Virksomhederne ryger til udlandet

Det er ikke blot antallet af virksomhedshandler, der topper – 124 af de danske virksomheder blev solgt til udlandet, hvilket også slog rekorder fra tidligere år. Statistikken går dog ikke den anden vej, da danskerne ikke er lige så ivrige efter at købe udenlandske virksomheder. Med kun 51 opkøb af udenlandske virksomheder er niveauet faktisk lavere end de forrige år. I resten af Europa har det dog også været et godt år for virksomhederne til salg, og der er blevet handlet 9102 virksomheder, hvilket også gør 2016 til et rekordår i Europa.

Flere og flere platforme er kommet til

Forøgelsen i salg af danske virksomheder kan i en vis grad tilskrives de mange platforme, der tilbyder salg af virksomheder. Med den mange nytilkomne platforme er det blevet meget lettere at overskue, hvilke virksomheder der nu kan købes, og man kan som interesseret køber let komme i kontakt med dem gennem platformen. Du kan se et eksempel på sådan en ved at klikke her. Platformene – heriblandt NYCO – fungerer som mægler, når det handler om virksomheder til salg, værdisætning af din virksomhed eller et generationsskifte.

De nye platforme hjælper dig til at prissætte din virksomhed, og din mægler vil også komme med andre god råd til, hvordan du bedst gør din virksomhed salgsklar. Salgsplatformene sætter dine interesser i højsædet, når de vejleder og udarbejder dokumenter til salget af din virksomhed. Du kan altså roligt sætte din lid til en mægler og på bedste vis blive guidet gennem salget af din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *