Microsoft

Microsoft kan stadig følge med

Med sine mere end 40 år på bagen og talrige succesfulde produkter og løsninger i en branche præget af omskiftelighed og benhård konkurrence er det en bedrift i sig selv, at amerikanske Microsoft stadig den dag i dag sidder på tronen med alt fra Office til Windows. Efter et par år med halvsløje og skuffende regnskaber kunne den amerikanske IT-gigant for nylig tillige meddele, at den økonomiske skude atter er vendt.

I fjerde kvartal af 2016 formåede mastodonten nemlig at øge sin nettoindtjening til 6,51 milliarder dollars – svarende til godt og vel 40 milliarder danske kroner. Regnskabet viser med tydelighed, at virksomheden, der startede med den visionære Bill Gates, på ingen måde har tabt pusten. I denne artikel dykker vi ned i tallene bag Microsofts imponerende regnskab, som du kan læse her.

“Skyen” er en rigtig god forretning

Er der en ting, som springer i øjnene i regnskabet for den sidste del af 2016, er det væksten i salget af Microsofts cloudtjenester. Her kunne man i fjerde kvartal notere sig en stigning på hele 11 % sammenlignet med samme tidspunkt i 2015. Denne udvikling kan først og fremmest tilskrives Azure-platformen, hvor omsætningen, på trods af skarp konkurrence fra Amazons markedsledende løsning AWS, er vokset med massive 61 % på bare ét år.

Flere analytikere mener, at væksten i Microsofts cloudtjenester bør få Amazon til at spærre øjnene op – især set i lyset af Microsofts lancering af Azure Stack, som uden tvivl vil skubbe flere kunder i armene på Microsoft. Selvom Azure stadig er væsentlig mindre end konkurrenten AWS, taler den markante vækst sit tydelige sprog, og det forventes, at cloudforretningen i de kommende år vil være en bærende del af den amerikanske virksomheds fortsatte vækst.

Office og Dynamics sælger (stadig) godt

De fleste forbinder virksomheden Microsoft med Office-pakken eller Windows, mens mange før eller siden også stifter bekendtskab med løsningen Dynamics 365 på arbejdet. Også disse dele af forretningen sælger tilsyneladende stadig som varmt brød, selvom salget af computere (Windows og Surface-hardware) faldt ca. 2 %. Salget af det anerkendte Office-365, som indeholder både de mere kendte programmer som Word og Excel, men også løsninger såsom Sharepoint og Yammer, voksede med 43 %. Tilsvarende kunne Microsoft juble over et øget salg af Dynamics 365, en hybrid mellem et ERP og CRM-system, på hele 74 %.

Generelt set performede de resterende dele af Microsoft ligeledes over forventning, hvilket også kunne aflæses på virksomhedens aktiekurser op til offentliggørelsen af regnskabet. Her kunne Microsoft-aktionærerne glæde sig over en stigning fra godt og vel $ 68 i starten af juli til ca. $ 74 i slutningen af måneden, hvor regnskabet blev offentliggjort – en stigning på ca. 9 %. I skrivende stund ligger aktiekursen på omtrent $ 75,31.

Hvordan ser fremtiden ud for Microsoft?

 

Microsoft er meget mere end bare Windows og Office. Med opkøbene af både store virksomheder som LinkedIn og Skype samt andre mindre, men innovative techfirmaer forsøger man dels at sprede risikoen for, at dele af den nuværende forretning mister pusten, men dels også at ramme den næste “guldåre”, hvilket også ses hos blandt andet Google, som efterhånden har investeret i alt mellem himmel og jord i et håb om at ramme jackpotten.

Hvorvidt de mange opkøb viser sig at være en god investering, vil fremtiden vise – her på Techster følger vi spændt med fra sidelinjen og opdaterer naturligvis jer, vores kære læsere, omkring alt fra regnskaber og nye produkter til opkøb og nedskæringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *