Find det rigtige internet til dit hjem

Internettet er blevet en uundværlig del af vores hverdag. Vi bruger det, uanset hvor vi befinder os, og uanset hvilken enhed vi benytter. Vi har adgang til internettet fra mobil såvel som computer, og vi er derfor mere eller mindre altid online. I dag findes der rigtig mange løsninger, når det kommer til internet, men hvad er det helt præcis for en løsning, som du skal vælge? Her i artiklen forsøger vi at guide dig frem til, hvilken type router og internet du skal vælge, alt efter hvem du er som person, og hvordan din husstand ser ud.

Alene, par eller studerende

Den første kategori er dem, der er alene, bor i par eller er studerende. Ofte har disse personer det samme behov, når det kommer til internet. Når man bor alene, er man kun en om at bruge internettet. Derfor er der sjældent brug for den helt store og kraftfulde router. Det samme gælder, hvis man er et par, der bor sammen og bruger internettet på et almindeligt niveau. Det vil sige, at man streamer lidt, men ellers kun bruger internettet til småting som Facebook, søgninger osv. Som studerende bruger man ofte også kun internettet til de sociale medier, søgninger og streaming, og derfor går de under samme kategori som alene og par. Alle i denne gruppe behøver altså ikke andet end en af de små routere med en lidt lavere hastighed – disse er som regel også den billigste løsning, hvilket blandt andet er en stor fordel for den studerende. Se en router test her og find frem til det internet, der passer til dig og de behov, som du har.

Børnefamilien eller kollektivet

Den næste kategori er de hjem, der huser en børnefamilie eller det, der kaldes for et kollektiv. Børnefamilier har ofte medlemmer, der har forskellige behov, når det kommer til internettet. F.eks. kunne det se således ud, at far gerne vil streame en fodboldkamp nede i stuen, mor vil gerne bruge internettet til Facebook, datter har både gang i videochat og musiktjeneste, alt imens sønnen sidder og gamer. Denne familie ville ikke kunne nøjes med den billige router og den lave hastighed. Familien her har brug for en router med en hastighed, der sørger for, at de alle fire kan gøre hver deres ting, uden at internettet begynder at drille.

Det samme gælder for kollektivet. Hvis man bor mere end to sammen, vil der hurtigt kunne opstå problemer med internettet, hvis man kun har den laveste hastighed. Derfor skal man i et kollektiv op og have en lidt mere kraftfuld router.

Gameren

Sidst, men ikke mindst har vi gameren. Selvom gameren måske er alene, er den lave hastighed sjældent nok til ham eller hende. I stedet kræves, at routeren har en noget større hastighed, der kan trække de online spil helt gnidningsfrit og uden problemer. Som gamer skal man derfor op og betale lidt mere for en ordentlig hastighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *