camera-647479_960_720

Teknologien vil disrupte flere brancher i fremtiden

Fænomenet disruption er blevet mere og mere udbredt i takt med at teknologien, samt brugen af denne, hele tiden udvikler sig. Disruption kan betegnes som et begreb, der via teknologien og innovationen, kan gå ind og nedbryde en eksisterende branches forretningsmodeller, og erstatte dem med nye og innovative idéer, der ofte vil gøre det nemmere for forbrugeren og dermed mere attraktivt. Alle virksomheder skal altså være beredte på at blive ramt af dette fænomen, hvis en anden virksomhed, der endnu ikke er aktiv, vælger at videreudvikle en allerede eksisterende branche, eller måske erstatte den helt med en bedre version. Det er altså et fænomen, der erstatter et eksisterende marked, eller en eksisterende branchemed noget, der er bedre. Så selvom det ofte er kreative og innovative forbedringer, kan det altså have en konsekvens for forskellige virksomheder i fremtiden.

Lokalebasen.dk skaber et innovativt koncept

En virksomhed, som er på vej frem på det danske marked, er Lokalebasen.dk. Her kan man få et hurtigt overblik over forskellige erhvervslokaler, der står ledige, og hvilke der matcher ens virksomhed. Derudover er det helt gratis, og det gør det nemt at finde frem til ledige lejemål. Desuden specialiserer Lokalebasen.dk sig også i nye og innovative koncepter, såsom co-working, hvor man kan dele erhvervslokaler og faciliteter med andre iværksættere, der har samme visioner og behov som en selv. På den måde er der plads til en masse sparring og inspiration. Hos Lokalebasen.dk kan man altså hurtigt og nemt finde udlejning og salg af erhvervslokaler. På den måde slipper man for at skulle igennem den traditionelle ejendomsmægler, og kan selv gå på opdagelse og finde lige præcis det lokale, man ønsker sig og mener vil passe bedst til sin virksomhed. Lokalebasen.dk skaber altså, ved hjælp af teknologien, en ny branche inden for erhvervsudlejning, som kan gøre det mere fleksibelt for forbrugeren.

Lokalebasen.dk er altså et godt eksempel på, hvordan teknologien kan være med til at disrupte brancher. De kommer med et nyt og innovativt koncept, som vil være attraktivt for forbrugeren, i forhold til det eksisterende. Ønsker du at læse mere om Lokalebasen.dk og deres koncept, kan du klikke her.

Flere brancher skal være forberedte på disruption

Udover Lokalebasen er der gennem de seneste år set flere eksempler på disruption i forskellige brancher. Her er en af dem for eksempel Uber, som er begyndt at erstatte den traditionelle taxakørsel med nye og smarte idéer, der gør det nemt for forbrugeren at få et lift fremfor den ellers traditionelle taxakørsel. De gør nemlig brug af en internetbaseret tjeneste til betaling af transportydelser, og på den måde er det hurtigt og nemt for forbrugeren at få et lift. Derudover er en virksomhed som Netflix også et godt eksempel på disruption. Her er det altså gået ud over filmudlejningsbranchen, såsom Blockbuster, hvor man før i tiden skulle gå ind i en fysisk butik og leje sine film. Nu er det muligt at sidde derhjemme og se film, hvis man betaler et bestemt beløb om måneden til Netflix. Teknologien har altså gjort det nemmere at videreudvikle og forbedre eksisterende brancher, hvorfor det kan tænkes, at dette vil blive et udbredt fænomen i fremtiden. Derfor skal flere brancher også være forberedte på, at konkurrencen kan blive stor, og at der skal tænkes mere kreativt i takt med den teknologiske udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *