Business Intelligence

Optimer din IT virksomhed med BI

Hvis du har en IT-virksomhed, kan du med fordel kigge nærmere på BI-software. Det er nemlig en mulighed, som gør, at du kan arbejde langt mere effektivt og få mere ud af arbejdet, hvis du får styr på dine data. Det kan BI formentlig hjælpe dig med, og denne artikel giver dig lidt af svaret på, hvordan du kan implementere og drage fordel af Business Intelligence. 

Data er ikke bare en række oplysninger, som skal indsamles uden at bruge dem. Hvis man som virksomhed har en masse ustrukturerede data, vil man ikke få samme output, som hvis man har dem i system. Data skal derfor bearbejdes på samme måde hver gang, og her kan det være en stor fordel at gøre brug af BI-systemer, også kaldet Business Intelligence.

I bund og grund handler det om, at du kan skabe forståelige modeller og grafer af noget, som før blot lignede helt uforståelige data, ved hjælp af BI. Det gælder både, når man kigger på fortiden i virksomheden, den nuværende situation, og hvad der skal ske ud i fremtiden. Du kan læse mere om, hvordan du kan styrke din forretning på Inspari.dk, som blandt andet tilbyder vejledning, rådgivning og sparring ift. implementering af Microsoft SQL.

Men hvad kan IT-virksomheder så helt konkret bruge BI til? Her kommer nogle af mulighederne.

Indsamling, behandling og output

Dybest set findes der tre faser, når man skal bruge data. Den første er indsamlingen af data. Denne proces kan ofte være helt rå og meget bred, og BI-systemerne tager det hele ind, så der er nok materiale at arbejde med. Dataindsamling kan være på kundernes behov for nyt eller brugt IT-udstyr, hvor ofte de udskifter deres produkter, eller hvor mange gange årligt de besøger websites med IT-udstyr.

Herefter kommer databehandlingen, som handler om at få samlet alle data og finde sammenhænge og tendenser. BI-systemerne skaber hurtigt overblik over de indsamlede data, og du skal bruge forskellige teknikker til at få vist specifikke ting om kunderne eller andre ting. Databehandling er et meget tungt område, og IT-medarbejdere er ofte godt inde i denne verden. Derfor vil der være mulighed for at arbejde meget komplekst med disse ting, og her kan man vælge BI-løsninger, som virkelig kan gå ned i de små detaljer.

Afgørende er det selvfølgelig også, at man kommer frem til noget i sidste ende. Der skal være et output på dataarbejdet, og det skal derfor være muligt at præsentere det, så det kan forstås og diskuteres. Her er BI-løsninger gode, fordi de kan opstille resultaterne, så de er nemme at overskue. Herefter vil det være nemmere at tage en beslutning om eventuelle ændringer.

Data til strategi

I bund og grund handler BI om at bruge data til at lave en fremadrettet strategi. Dataindsamlingen er ikke blot en funktion, som skal bruges til at holde øje med tingene – det er her, der er mulighed for at gå dybt ned i tingene, så man kan udarbejde den stærkest mulige strategi. IT-virksomheder kan have stor gavn af at bruge BI-løsninger, når der skal skabes overblik over salg, kunder og effektivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *