Intelligent overtager Zitcom

Intelligent bliver markedsledende på det danske hostingmarked

Intelligent er en belgisk hostinggruppe, med brands såsom Combell, Easyhost og Byte, som har købt Zitcom Group. Intelligent er den førende i hosting for små og mellemstore virksomheder i Benelux-landene og får med købet af Zitcom Group brands som Wannafind, ScanNet og UnoEuro som en del af folden. Købet af Zitcom Group gør Intelligent til den førende aktør inden for hosting i Danmark, hvor de repræsenteres af DanDomain. Læs mere i denne artikel om, hvad det kan betyde for dig.

Den førende hostingvirksomhed i Skandinavien

Intelligent er på nuværende tidspunkt den tredje største leverandør af hosting-løsninger på det europæiske marked. Igennem egne brands som Combell i Belgien og Byte i Holland, er Intelligent samtidig markedsførende i Benelux inden for web-hosting. Med opkøbet af Zitcom og det fortløbende samarbejde med DanDomain vil Intelligent blive markedsførende på det danske marked, hvor de nu betjener mere end 70% af de danske og de belgiske små og mellemstore virksomheder på nettet. Herudover har Intelligent planer om at udvide endnu mere ved at opkøbe endnu flere selskaber i Skandinavien, så de kan blive den førende hostingvirksomhed for små og mellemstore virksomheder på det skandinaviske marked.

Sværere for små virksomheder at bryde igennem

Med Intelligent’s indtog på det danske hosting-marked for små og mellemstore virksomheder kan det få visse konsekvenser for mindre danske hosting-virksomheder, som gerne vil ind på, eller udvide deres virke på det danske og skandinaviske marked.

Med en spiller af Intelligens’ størrelse på det danske marked vil nye og mindre danske hosting-virksomheder have svært ved at bryde igennem på markedet, da Intelligens vil sidde på en stor andel af markedet.

Mindre marked for SMV

Da Intelligent gerne vil samle deres danske aktiviteter, har de valgt at integrere DanDomain i Zitcom. Denne integration af DanDomain i Zitcom Group kan vise sig at have visse konsekvenser for det danske marked. DanDomain og Zitcom er begge kendte navne og store spillere på det danske marked for hosting-løsninger til små og mellemstore virksomheder. Begge virksomheder har store kundeporteføljer, som naturligvis vil følge med i denne integration. Da DanDomian og Zitcom har så gode navne i Danmark, vil der naturligt følge endnu flere små og mellemstore virksomheder med som kunder, til den nye integration af Zitcom og DanDomain. Dermed bliver markedet for andre hosting-virksomheder automatisk mindre, da mange af de danske små og mellemstore virksomheder vil tage det sikre og kendte valg i DanDomain og Zitcom, og altså nu Intelligent.

Buy and build strategi

Fremtiden for succesfulde og innovative danske hosting-virksomheder vil nok nærmere blive, at de må se sig opkøbt af Intelligens, hvis de begynder at få for meget succes og true Intelligents markedsandel. Intelligent er netop kendt for deres buy-and-build-strategi, hvor de igennem strategiske opkøb udvider deres markedsandele og virksomhed generelt.

Stabilitet på det danske marked

På den anden side vil Intelligents opkøb af Zitcom være med til at skabe stabilitet på det danske hosting-marked, da Intelligent nu får samlet det meste af det danske marked for hosting-løsninger til små og mellemstore virksomheder under ét tag. Dermed vil der være stabilitet og tryghed i, at de største danske – og et af de største europæiske – hostingfirmaer står bag ydelserne. Dette vil være en klar fordel for mange små og mellemstore virksomheder, da de naturligt søger løsninger, der er afprøvede og gennemtestet på en stor skala.

Ydermere har Intelligent så meget erfaring fra tidligere opkøb og samarbejde med IT-virksomheder og hosting-selskaber, at de vil kunne byde ind med en masse ”know-how”, teknisk kunnen og erfaring, som vil være til gode for de danske små og mellemstore virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *