Find den rigtige server til dit unikke behov

Skal du bruge en server til firmaet eller privat behov, er der er en del ting, der er værd at vide, før du endeligt beslutter dig for, hvad du skal have. Allerførst bør du determinere, hvad dit behov er både nu, men også på sigt. Skal du bruge en standard server til mindre behov, eller er du ude i server pro, hvor du vil have en masse data liggende samt have adgang til dem overalt. Her i indlægget ser vi nærmere på, hvilke kriterier du med fordel kan se efter, når du skal vælge servere. Har du ingen kendskab til det overhovedet, men er det noget, du absolut har brug for, får du her først en lille intro til, hvad en server egentlig er, og hvad du kan bruge den til.

Hvad er det nu lige en server er for noget?

En server er kort fortalt en slags computer, som ligger hos en udbyder, hvor du har adgang til denne via din egen computer eller klienter. En server deler sine ressourcer med andre computere, som kan være filer og data. Har du ikke lyst til at have dine data liggende lokalt, har du mulighed for at leje dig ind på en server, hvor der er en udbyder, som har forstand på at drive en server, som varetager driften af denne. Det er en ganske sikker måde at opbevare din virksomheds data på, så du ikke selv skal bekymre dig om beskyttelse af disse. Desuden kan du fx give alle i firmaet adgang til serveren, så I har samme data. Er du en stor virksomhed, der har behov for en server pro med masser af plads eller privatperson, der har behov for en mindre, er det samme tekniske setup, der skal til.

Hvilken server skal du så vælge?

Der findes et hav af forskellige servere, og det gør det ikke nemmere for en lægmand at finde ud af, hvilke servere der er bedst. Der findes både applikations servere, cloud servere, database servere, dedikerede servere, fil servere, print servere, proxy servere, webservere, fysiske servere og virtuelle servere. Særligt virtuelle servere er meget udbredt, fordi man er flere, der kan gå sammen om at leje en servere. På den måde sparer alle penge, og man har lavere driftsomkostninger osv. Har du ikke selv forstand på, hvordan du håndterer en server, og ser du det bare som et nødvendigt onde, der skal til, er en virtuel server en rigtig god og fornuftig løsning. Denne form for server har samme egenskaber som fx en fysisk server, men man udnytter i højere grad den fysiske hardware, da man er flere om at deles.

Slip for alt besværet med server management

Hører du til dem, der ikke gider at bruge din tid på at administrere og vedligeholde en server – enten fordi du ikke har kompetencerne eller tid og lyst til det. Her har du mulighed for at udlicitere opgaven, da der findes masser af udbydere, som gerne påtager sig denne opgave. Når du skal se efter en sådan udbyder, kan du med rette se efter en udbyder, som er veletableret og har været i branchen i mange år. Det er typisk et kvalitetsstempel af den pågældende virksomhed, hvorfor du med ret stor sikkerhed kan vælge en udbyder, der høster gode stemmer. Her har du også mulighed for at få automatisk backup, så du heller ikke skal bekymre dig om det. Yderligere kan du med god fordel se efter en udbyder, der tilbyder en server med høj oppetid, stor sikkerhed og masser af stabilitet.

Vi håber, du er blevet klogere på, hvilke egenskaber du skal se efter, når du skal vælge server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *